Swedish Hotdogs

Swedish Hotdogs, Frostmane EU.2005 - Forever.


You are not connected. Please login or register

Vår första rajd - statistik och förbättringspotential

Go down  Message [Page 1 of 1]

Hej! Jag vill tacka alla i guilde för en trevlig rajd i torsdags. Det gick ju riktigt bra och det var roligt att så många ville vara med! Eftersom jag har så fruktansvärt lite att göra i mitt liv har jag nu analyserat de loggar som jag sparat från varje boss och skulle vilja dela med mig av mina observationer. Syftet med detta är att tydliggöra vad man som rajdmedlem kan tänka på för att göra vårt rajdande ännu mer lyckat i framtiden, kanske främst när vi ska schteka i heroics. Jag kommer alltså att ta upp de saker som vi hade lite extra problem med, trots att det gick så bra!

Generellt

 • Potions - Vi skulle kunna öka raidets totala skada per sekund om alla som kan dra nytta av det använde två potions per fight. Det kan man göra genom att använda en precis innan vi börjar fighten; då får man 1 minut cooldown och kan sedan använda ytterligare en potion. Exempel på en DPS-potion är Draenic Intellect Potion.


Kargath Bladefist

 • Berserker Rush - Kargath jagar en slumpmässigt utvald rajdmedlem. När detta sker måste vi komma ihåg att hålla oss borta från honom; han gör massor med skada i en kon framför sig under tiden han jagar den fokuserade spelaren.


The Butcher

 • Ingenting särskilt, bra jobbat!


Brackenspore

 • Necrotic Breath - Brackenspore spyr ut grön sörja framför sig i en kon. Detta gör skada och lägger en debuff på alla träffade som gör att man tar 99% mindre healing. Målet är att endast main tank ska bli träffad.
 • Infested Waters - Vattnet runt platsen där vi dödar Brackenspore gör skada. Bada får vi göra nån annan gång.
 • Creeping Moss - Under hela fighten kommer det växa grön mossa på marken, från sidorna in mot mitten. Står man i mossan tar man skada och står NPCs i mossan blir de healade. Detta vill vi undvika.
 • Flamethrower - Två spelare kommer behöva använda de eldkastare som finns, för att bekämpa mossan som växer. Har man detta uppdrag är det viktigt att man maximerar mängden mossan man bränner bort, utan att låta eldkastaren bli överhettad.


Tectus, The Living Mountain

 • Crystalline Barrage - Ett rött moln kommer krypande från Tectus till en slumpmässig rajdmedlem. Molnet kommer lämna ett spår efter sig som gör skada och den utvalde spelaren måste springa iväg från gruppen på ett smart sätt, så att inte molnen är i vägen. Som sagt så kommer molnet alltid från bossen, så alla melee behöver se upp extra noga!
 • Accretion - Tectus (och alla mindre kopior av Tectus) får en stackande buff under fightens gång. Ju fler stacks, desto mer skada gör bossen. Man kan få bort stacksen genom att göra skada på bossen.


Twin Ogron

 • Blaze - Det kommer en massa eld på marken. Elden rör sig, men den kommer i princip alltid att gå att undvika; prioritera detta över att maximera skada på bossen.
 • Pulverize - Det finns tre versioner av Pulverize. Den första innebär en liten AoE på varje spelare, håll minst 3 yards avstånd till alla. Den andra kan helt undvikas genom att inte stå i de små zoner som kommer upp på marken strax innan. Den tredje är en stor AoE (också synlig) som gör mindre skada ju längre man är ifrån den.
 • Whirlwind - Phemos spinner och gör skada på alla som är tillräcklig nära. Är man melee föreslår jag att man fokuserar sin DPS på Pol, så blir det lättare att undvika Whirlwind.
 • Enfeebling Roar - När Phemos kastar den här spellen så behöver alla stacka upp inom en 20 yards radie från honom.


Ko'ragh

 • Volatile Anomaly - När dessa adds kommer föreslår jag att hela rajdgruppen stackar upp bakom en Suppression Field, så blir det lättare för oss att döda dem inuti fältet. Detta för att undvika att alla tar skada från Destabilize.


Det var allt jag har att komma med i nuläget. Är man intresserad av statistik från våra rajder så kan man kika här.

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum